Tot ce ai nevoie sa stii inainte sa cumperi un carucior de gradina

Tot ce ai nevoie sa stii inainte sa cumperi un carucior de gradina

0 Shares
0
0
0

Un carucior pentru gradina iti poate usura munca, in special daca locuiesti la curte cu o suprafata de minim 200 mp. Curtea si gradina sunt printre cele mai mari avantaje de care se bucura persoanele care se muta de la apartament la casa. Insa, tot farmecul consta in mentinerea unei gradini curate si ingrijite.

In acest caz ai nevoie de o trusa de gradinarit de calitate, dar si de alte mici articole pentru ingrijirea spatiului verde. Un exemplu popular este caruciorul pentru gradina de care orice persoana pasionata de gradinarit ar avea nevoie.

Carucioarele pentru gradina sunt disponibile in cateva categorii cu particularitati specifice nevoilor fiecarui client.

  • Carucior utilitar de gradina

Acestea se identifica prin prezenta a patru laturi verticale care asigura stabilitate continutului transportat in cos. Partile verticale sunt detasabile pentru curatare mai usoara. La ce sunt aceste carucioare folositoare? In primul rand pentru a transporta pamant pentru flori, saci de pamant, plante mari, ingrasamant sau compost.

  • Carucioare de gradina cu remorca

Acestea se aseamana mult cu roabele. In functie de greutatea maxima pe care o poate suporta, un astfel de carucior te ajuta sa transporti ingrasaminte, soluri de gradina sau aschii de lemn.

  • Carucior de gradina plat

In mod evident, aceasta categorie de carucioare nu are laturi. Contribuie cu succes la stivuirea pungilor cu pamant de flori sau la transportarea tulpinilor de copaci, de exemplu.

Cum stii ca ai gasit caruciorul pentru gradina ta?

Inainte de a investi intr-un astfel de articol pentru gradina, trebuie sa stabilesti precis la ce iti va folosi. Sunt carucioare concepute pentru greutati sub 500 kg, respectiv peste 1000 kg. De aceea este bine sa notezi ce activitati ai de gand sa desfasori in curte pentru doar asa te poti bucura de un carucior folosit la capacitate maxima.

Pentru trebui usoare in gradina, afla ca te poti baza pe carucioare echipate cu anvelope din plastic. La polul opus, carucioarele de gradina cu remorca vor veni cu anvelope pneumatice. Un astfel de carucior de gradina tip remorca cu roti pneumatice Guede GGW250 este alternativa moderna la clasica roaba si un aliat de nadejde la transportarea greutatilor mari sau pe terenuri denivelate ori stancoase.

Otelul s-a dovedit pana in prezent cel mai durabil material pentru paturile carucioarelor de gradina. Acest material este capabil sa sustina cantitati mari de pamant, dar pot fi grele pentru unele persoane. Pe locul doi avem patul din polietilena. Au aceeasi rezistenta la zgarieturi ca si otelul, dar sunt mai usor de manevrat. Locul trei il ocupa plasticul. Acest material este extrem de usor, dar mai putin rezistent la incarcaturi mari si la expunere solara.

Si nu in ultimul rand, inainte de a comanda un carucior de gradina verifica daca va corespunde fortei si abilitatilor tale. Ai doua variante. Fie alegi un carucior cu capacitate mare care poate fi tractat de un tractor, fie folosesti un carucior de gradina mai usor cu care sa faci mai multe transporturi.

 

0 Shares
You May Also Like
Cum se întrețin operele de artă?

Cum se întrețin operele de artă?

Operele de artă reprezintă creații prețioase și semnificative, care necesită îngrijire și atenție specială pentru a le menține…