Trenduri în wellness

0 Shares
0
0
0

Pe măsură ce conceptul de wellness devine mai popular ca niciodată, vedem din ce în ce mai mulți oameni care caută modalități ușoare de a încorpora obiceiuri sănătoase în rutina lor zilnică – de la frumusețe și mâncare la somn și spirit. Iată câteva dintre tendințele de wellness pentru anul care urmează.

Deconectarea

Știm deja că nu ar trebui să ne verificăm telefoanele sau să ne uităm la televizor noaptea – lumina interferează cu ritmul circadian al corpului nostru, făcându-ne astfel să adormim mai greu. Se pare, totuși, că oamenii își dau seama din ce în ce mai mult de acest lucru și se deconectează total de la viața de zi cu zi.

Foarte mulţi oameni și-au dat seama deja de importanţa unei curățenii în privinţa rețelelor sociale, dar există și o serie de programe de wellness care se concentrează pe o lipsă completă de servicii celulare sau WiFi, pentru a face deconectarea mai ușoară ca niciodată. Dar dacă toate acestea vi se par prea intense, puteţi merge la un studio de meditație: acele 30 de minute vor face o diferență mai mare decât credeți.

Băuturi alternative de wellness

În mod sigur schimbările de atitudine în privinţa cafelei sunt deja în trend. Latte-urile matcha și turmeric sunt mai populare ca niciodată și vedem că multe dintre aceste băuturi alternative de wellness devin din ce în ce mai populare.

Reducerea energiei negative

O altă noțiune profund spirituală, concentrarea asupra schimbării energiei din jurul nostru, este, de asemenea, răspândită – gândiţi-vă la popularitatea cristalelor (care ajută la promovarea energiei pozitive) și a lămpilor de sare de Himalaya (care lucrează pentru a emite ioni negativi în aer, curățindu-l astfel de poluanți și toxine). Oamenii devin din ce în ce mai conștienți de puterea energiei lor, așa cum se vede prin apariția camerelor de terapie cu sare de Himalaya și a stickerelor pentru echilibrarea corpului.

Conștientizarea ciclului lunar

Dacă până acum ceva timp ne-am concentrat pe zodiile noastre şi pe horoscop (și pe acel temut Mercur retrograd), este timpul să ne dăm seama exact cum puterea lunii poate afecta cu adevărat… ei bine, totul.

Din vremuri străvechi, menstruaţia unei femei era considerată un eveniment cosmic, care se lega și se conecta cu energia lunii. Ovulația avea loc de obicei în timpul lunii pline, când energia feminină este la apogeu, iar menstruația avea loc de obicei în timpul lunii noi, când energia feminină este la cel mai scăzut nivel.

O altă modalitate de a valorifica puterea lunii este prin intermediul cluburilor de femei. Acestea le învață pe femei cum să valorifice puterea ciclului lunar și să emită intenții pentru un viitor mai luminos.

Suplimente pentru sănătatea mintală

Considerate anterior ca având mai mult de-a face cu frumusețea, suplimentele capătă popularitate în domeniul sănătății mintale. Oamenii le folosesc din ce în ce mai mult pentru a trata o serie de probleme precum stresul și dispozițiile proaste.

Tehnologia somnului

De când scrisoarea de dragoste a Ariannei Huffington pentru somn, Revoluția somnului, a ajuns pe rafturi, somnul a primit în sfârșit prioritatea pe care o merită. Și companiile fac eforturi pentru a ajuta în acest sens: de la aplicații de somn până la saltele de dormit, tehnologia a pătruns în fiecare zonă a lumii somnului, cu funcții interesante care asigură o noapte excelentă de odihnă precum reglarea temperaturii și alarmele inteligente.

Consultaţi wellnessist.ro pentru sfaturi şi recomandări foarte utile de wellness. 

0 Shares
You May Also Like