Woman relaxing from a spa treatment

Uleiurile esentiale si crampele musculare

0 Shares
0
0
0

Care sunt motivele unei crampe? Ce sa faci impotriva acestor crampe? Uleiuri esentiale si crampele: este  posibil? Nu este intotdeauna usor sa  reduci crampele  si sa  limitezi aspectul lor atunci cand suferi adesea de ele. In acest articol vei afla care sunt cauzele si cum sa  le reduci frecventa sau chiar sa le faci sa dispara, iar pentru a afla beneficiile uleiurilor esentiale, iti poti face un cont doterra

Care este cauza unei crampe musculare?

O crampa se datoreaza unuia sau mai multor factori. Crampele duc la o  contractie involuntara a muschilor, mai mult sau mai putin dureroasa si temporara. Acestea includ factori precum: activitate fizica,  sarcina, metabolism, deshidratare (cea mai comuna sursa de crampa).

La prima vedere, nu ar trebui sa iti faci griji cu privire la crampe, deoarece cele mai multe dintre ele sunt  usoare, desi poate fi foarte dureroase si te pot surprinde.

De asemenea, este adevarat ca aceste crampe pot fi surprinzatoare atunci cand acestea apar in timpul efortului fizic sau in somn. Din pacate, crampele nu sunt previzibile, contractia musculara poate aparea in orice moment al sportului. Pe de alta parte, este posibil  sa anticipam crampele.

De  remarcat faptul ca unele persoane sunt, de asemenea,  mai expuse riscului de  a suferi de crampe, cum sunt femeile insarcinate si care alapteaza, sportivii si persoanele in varsta. 

Cum sa eliberezi crampele?

Prima reactie pe care o ai atunci cand apare este sa relaxezi muschii,  intinzand usor muschiul (muschii) in cauza. O crampa musculara la fiecare 6 luni nu este de obicei nimic grav si nu trebuie sa iti faci griji. Pe de alta parte, daca observi ca suferi de dureri musculare prea des, este important sa afli cum sa tratezi cel mai bine aceasta durere trecatoare.

Aromaterapie

O metoda naturala de combatere a durerilor musculare este aromoterapia. Daca nu iti place homeopatia, aromoterapia este un mod  mai natural de  a trata afectiunile. 

Aromaterapia consta in utilizarea uleiurilor esentiale pentru tratarea simptomelor fizice. Uleiurile esentiale recomandate impotriva durerilor musculare sunt: uleiul esential de camfor de rozmarin, uleiul esential de ulei esential de menta si uleiul esential de eucalipt. Pot fi utilizate in functie de mai multe moduri de utilizare:

  • Pentru aplicarea pe piele si masaj: este posibil sa iei cateva picaturi de ulei esential in mana si sa  masezi zona pentru a relaxa muschii. Fii atent, uleiurile esentiale sunt foarte puternice, dilueaza-le intotdeauna inainte de a le aplica pe pielea ta. Uleiul esential de camfor de rozmarin si uleiul esential de menta pot fi potrivite pentru acest tip de aplicatii topice. Uleiul esential de eucalipt poate fi aplicat si in masajul local, in special datorita proprietatii sale antiinflamatoare. De asemenea, iti poti crea propria crema si o poti folosi ca tratament relaxant de aplicat seara. De asemenea, prefera pentru o achizitie un ulei esential intr-o sticla si o eticheta organica.
  • In difuzie: difuzarea uleiurilor esentiale este o modalitate excelenta de a  elibera tensiunea  si de a  calma durerea. Bucura-te de un dus relaxant si transforma-l intr-o zona spa, unde traiesti experienta uleiurilor esentiale la dus.
0 Shares
You May Also Like
Cum se întrețin operele de artă?

Cum se întrețin operele de artă?

Operele de artă reprezintă creații prețioase și semnificative, care necesită îngrijire și atenție specială pentru a le menține…