Unde locuieste Mos Craciun si ce spune traditia despre el?

Unde locuieste Mos Craciun si ce spune traditia despre el?

0 Shares
0
0
0

Cu totii stim ca azi putem gasi un Mos Craciun de inchiriat pentru petreceri si evenimente. Dar cati dintre noi stim cu adevarat cine este Mosul si care este traditia din jurul sau? Noi iti explicam mai multe in cele ce urmeaza.

Exista, de asemenea, un oras numit Polul Nord in Alaska , unde a fost infiintata o atractie turistica cunoscuta sub numele de „Casa lui Mos Craciun”. Serviciul postal al Statelor Unite foloseste codul postal al orasului 99705 ca cod postal pentru Mos Craciun.

Fiecare tara nordica pretinde ca resedinta lui Mos Craciun se afla pe teritoriul lor. Norvegia sustine ca locuieste in Drøbak . In Danemarca, se spune ca traieste in Groenlanda (langa Uummannaq ). In Suedia, orasul Mora are un parc tematic numit Tomteland . Terminalul postal national din Tomteboda din Stockholm primeste scrisorile copiilor pentru Mos Craciun. In Finlanda, Korvatunturi este cunoscuta de mult timp drept casa lui Mos Craciun, iar in apropiere de Rovaniemi se afla doua parcuri tematice, Satul Mos Craciun si Parcul Mos Craciun. In Belarus , exista o casa a lui Ded Moroz inParcul National Belovezhskaya Puscha .

In Franta, se crede ca Mos Craciun locuieste pe 1 Chemin des Nuages, Pôle Nord (1 Aleea Norilor, Polul Nord). Serviciul postal national francez a operat un serviciu care permite copiilor sa trimita scrisori lui Père Noël din 1962. In perioada dinaintea Craciunului, orice scrisoare fizica din tara care este adresata lui Mos Craciun este trimisa intr-o anumita locatie, unde raspunsurile la scrisorile copiilor sunt scrise si trimise inapoi copiilor.

Parade, magazine universale si centre comerciale

Actorii care il infatiseaza pe Mos Craciun apar in saptamanile dinaintea Craciunului in magazine universale sau centre comerciale sau la petreceri. Practica acestui lucru a fost creditata  lui James Edgar , deoarece a inceput sa faca asta in 1890 in magazinul sau universal din Brockton, Massachusetts .

Actorul imbracat in Mos Craciun este de obicei ajutat de alti actori (adesea angajati ai mall-ului) imbracati in spiridusi sau alte creaturi de folclor asociate cu Mosul. Functia sa este fie de a promova imaginea magazinului prin distribuirea de mici cadouri copiilor, fie de a oferi copiilor o experienta sezoniera, ascultandu-le lista de dorinte in timp ce ii pune pe genunchi (o practica aflata acum in discutie de catre unele organizatii din Marea Britanie ) si Elvetia .

Uneori se face o fotografie a copilului si a actorului care il portretizeaza pe Mos Craciun. A avea un actor de Mos Craciun pregatit sa faca poze cu copiii este un ritual care dateaza cel putin din 1918.

Zona amenajata in acest scop este impodobita festiv, de obicei cu un tron ​​mare, si se numeste variat „Grota lui Mos Craciun”, „Atelierul lui Mos Craciun” sau un termen similar. In Statele Unite, cel mai remarcabil dintre acestia este Mos Craciun de la magazinul emblematic Macy’s din New York City – el ajunge la magazin cu sania in cadrul Paradei de Ziua Recunostintei cu ultimul flota, iar curtea lui preia o mare parte din un etaj in magazin. Mos Craciun  din New York se spune adesea ca este „adevaratul Mos Craciun”. Acest lucru a fost popularizat de filmul din 1947 Miracle on 34th Street , Mos Craciun fiind numit Kris Kringle.

In Canada, mall-urile administrate de Oxford Properties au stabilit un proces prin care copiii cu autism puteau „sa-l viziteze pe Mos Craciun” la mall fara a fi nevoiti sa se confrunte cu aglomeratia.  Mall-urile se deschid devreme pentru a permite intrarea doar familiilor cu copii cu autism, care au o vizita privata cu actorul care il portretizeaza pe Mos Craciun. In 2012, Southcentre Mall din Calgary a fost primul mall care a oferit acest serviciu.

In Regatul Unit , magazinul cu reduceri Poundland isi schimba vocea caselor in cea a lui Mos Craciun pe tot parcursul perioadei de vanzare cu amanuntul de Craciun.

Exista scoli care ofera instructiuni despre cum sa actionezi ca Mos Craciun. De exemplu, producatorul de televiziune pentru copii Jonathan Meath a studiat la Scoala Internationala a lui Mos Craciun si a obtinut diploma de Maestru al lui Mos Craciun in 2006. A inflorit intr-o a doua cariera pentru el si, dupa ce a aparut in parade si mall-uri,  a aparut la coperta revistei lunare americane Boston Magazine ca Mos Craciun.  Exista asociatii cu membri care il portretizeaza pe Mos Craciun; de exemplu, domnul Meath a fost membru al consiliului de administratie al organizatiei internationale numita Fraternal Order of Real Bearded Santas.

Din cauza pandemiei de COVID-19 , multe case de Mos Craciun nu au functionat pentru sezonul de Craciun 2020. Din acest motiv, unele companii au oferit apeluri video contra cost folosind aplicatii precum Zoom , unde copiii puteau vorbi cu un actor imbracat in Mos Craciun la celalalt capat.

In 2021, Walt Disney World si Disneyland au prezentat pentru prima data membrii distributiei Black care il portretizeaza pe Mos Craciun.

0 Shares
You May Also Like