Unde merge apa pe care o folosim acasa?

Unde merge apa pe care o folosim acasa?

0 Shares
0
0
0

In prezent, folosim cantitati uriase de apa pentru tot felul de utilizari, atat pentru casele noastre, cat si in alte facilitati pe care le vizitam in viata noastra de zi cu zi, cum ar fi munca, salile de sport, fantanile din parc sau alte scenarii. Dar pana cand apa ajunge la casele noastre, trebuie sa finalizeze o serie de faze si procese care alcatuiesc asa-numitul ciclu integral al apei. Acest ciclu acopera calatoria pe care o face, deoarece este colectata in natura, pana cand ajunge la casele noastre in siguranta si, in cele din urma, se intoarce din nou la mediul inconjurator.

Avand grija de ciclul integral al apei inseamna de fapt sa ai grija de apa. Iata mai jos care este procesul. Cautati mai multe tipuri de  bransamente apa pe care sa le alegeti in functie de instalatiile pe care le faceti.

Cunosti  ciclul integral al apei?

Stiai ca ciclul integral al apei incepe in mediul natural? Raurile, lacurile, rezervoarele si marea sunt cateva dintre sursele care furnizeaza apa care ajunge la casele noastre. Cu toate acestea, nu o putem consuma direct, trebuie tratata anterior.

Pentru a se asigura ca apa atinge un standard optim de calitate pentru consumul sau, este necesar sa se supuna mai multor procese chimice si de dezinfectie in care sunt eliminate reziduurile, contaminantii si microorganismele. In statiile de tratare apa optima pentru consum este produsa prin supunerea acesteia la diferite procese in care particulele poluante sunt eliminate, astfel incat sa ajunga in cele din urma acasa prin reteaua de distributie.

Odata ce ajunge la casele noastre, utilizarile pe care le facem de apa adauga la resursa de apa anumiti poluanti, cum ar fi sapunuri sau produse de curatare, resturi alimentare, sau canalizare, astfel incat apa ramasa sa fie potrivita pentru consumul nostru .

Procesul de purificare are ca scop reducerea cat mai multor poluanti pentru a readuce apa in mediul natural din care provine si pentru a nu afecta ecosistemele sale. In cele din urma, odata purificata, este evacuata in mediul natural, completand astfel ciclul integral al apei, care incepe din nou pentru alimentarea cu apa.

Exista multiple zone de curatare a apei unde acestia exercita controlul in toate procesele ciclului, astfel incat sa nu apara nicio modificare si ca apa sa ajunga corect la fiecare dintre fazele traseului. Odata cu conservarea si curatarea raurilor, se evita ambuteiajele si stagnarea apei, astfel incat aceasta sa curga prin curs. In statiile de tratare a apei se controleaza procesele chimice prin eliminarea contaminantilor din resursa de apa. In cele din urma, prin planul de control al descarcarii de gestiune se urmareste ca toate evacuarile sunt de apa de o calitate adecvata pentru mediu si se modifica cele care nu sunt.

 Ce este apa potabila?

Apa potabila sau apa potrivita consumului uman este apa care serveste la bautul apei, la prepararea alimentelor, a igienei si a scopurilor casnice.

Care sunt caracteristicile apei potabile?

Apa potabila trebuie sa fie curata, fara gust, inodora, incolora si fara contaminanti, desi ar trebui sa contina substante dizolvate care sunt benefice pentru organism.

Cum functioneaza canalizarea ta?

Functia principala a unui sistem de canalizare sanitara este de a proteja calitatea apei si sanatatea publica. O serie de conducte subterane si camine de vizitare, statii de pompare si alte accesorii transporta ape uzate de la case, intreprinderi si industrii la statiile de tratare a apelor uzate, unde sunt curatate si returnate in mediu.

Sistemul de canalizare pluviala colecteaza ploaia si zapada care se topeste, denumite scurgeri. Apa curge prin conducte si camine de vizitare, santuri, canale si alte metode de transport. Majoritatea apelor pluviale sunt deviate direct catre paraiele si caile navigabile locale fara tratament.

Care sunt unele dintre caracteristicile acestor sisteme?

In timp ce cea mai mare parte a sistemului de canalizare sanitara utilizeaza gravitatia pentru a transporta apa uzata, exista unele cazuri in care este pompata din puncte joase sau zone joase pana la altitudini mai inalte, unde poate apoi utiliza din nou gravitatia pentru a transporta debitele catre statiile de epurare. Caminele de vizitare sunt pozitionate in sistem pentru a oferi acces la conductele ingropate pentru intretinere si reparatii. Caminele de vizitare sunt, de asemenea, utilizate ori de cate ori exista o modificare a dimensiunilor conductelor, o schimbare a directiei liniei de canalizare sau o schimbare mare a cotei.

In sistemul de canalizare pluviala, apa sau scurgerea sunt transportate aproape in acelasi mod ca in sistemul sanitar, dar din nou, de obicei, nu este furnizat niciun tratament.

Exista, de asemenea, un al treilea tip de sistem de canalizare numit canal combinat. In acest sistem, o conducta transporta impreuna atat apele uzate sanitare, cat si scurgerile de furtuna. Orasul Buffalo este deservit de un sistem combinat care a fost construit cu multi ani in urma. Niciunul dintre districtele de canalizare din judetul Erie nu este sisteme de canalizare combinate.

0 Shares
You May Also Like