Vata bazaltica Rockwool de 15 cm - Avantaje si preturi

Vata bazaltica Rockwool de 15 cm – Avantaje si preturi

0 Shares
0
0
0

Izolarea termica si fonica a cladirilor este esentiala pentru a asigura confortul termic si acustic in interiorul acestora. O solutie populara pentru izolare este utilizarea vatei bazaltice Rockwool, un material durabil si eficient energetic. In acest articol, vom explora avantajele vatei bazaltice Rockwool de 15 cm si preturile acesteia.

Ce este vata bazaltica Rockwool?

Vata bazaltica Rockwool este un material de izolatie fabricat din fibre de bazalt topite si turnate intr-o forma de fibra si apoi fixate cu o legatura speciala. Aceasta este disponibila intr-o gama larga de grosimi si densitati, ceea ce o face ideala pentru utilizarea in diferite tipuri de constructii.

Avantajele vatei bazaltice Rockwool de 15 cm

  • Performanta termica excelenta: vata dbazaltica Rockwool de 15 cm poate ajuta la reducerea pierderilor de caldura prin pereti, acoperisuri si podele, ceea ce poate duce la o scadere a costurilor de incalzire si la imbunatatirea eficientei energetice a cladirii.
  • Performanta fonica excelenta: vata bazaltica Rockwool poate ajuta la reducerea zgomotului din interiorul si din exteriorul cladirii, ceea ce poate contribui la crearea unui mediu confortabil si linistit.
  • Rezistenta la foc: vata bazaltica Rockwool este rezistenta la foc si poate ajuta la protejarea cladirii de incendii. Acest material nu emite fum sau gaze toxice in cazul unui incendiu, ceea ce o face o alegere sigura pentru izolarea cladirilor.
  • Usurinta in instalare: vata bazaltica Rockwool este usor de instalat si poate fi taiata si modelata pentru a se potrivi nevoilor specifice ale proiectului.
  • Respect pentru mediu: vata bazaltica Rockwool este fabricata din materiale reciclate si este complet reciclabila, astfel incat sa se reduca impactul asupra mediului.

Pretul vatei bazaltice Rockwool de 15 cm

Pretul vatei bazaltice Rockwool de 15 cm poate varia in functie de dimensiune, densitate si furnizor. In general, pretul poate fi mai ridicat decat al altor materiale de izolare, dar acest lucru poate fi justificat de performanta termica si fonica superioara si de durabilitatea acestuia. Este important sa se ia in considerare costurile totale ale materialelor si ale instalarii atunci cand se calculeaza bugetul pentru un proiect de izolare.

In plus, utilizarea vatei bazaltice Rockwool poate ajuta la economisirea de energie pe termen lung si la reducerea costurilor de intretinere a cladirii. In general, pretul mediu pentru vata bazaltica Rockwool 15 cm pret .

este in jur de 40-50 lei pe metru patrat, in functie de furnizor si de cantitatea cumparata. Este important sa se ia in considerare si costurile de transport si livrare atunci cand se face o comparatie intre diferiti furnizori.

Concluzie

Vata bazaltica Rockwool de 15 cm este o alegere excelenta pentru izolarea termica si fonica a cladirilor. Aceasta ofera performante termice si fonica superioare, este usor de instalat si este respectuoasa cu mediul inconjurator.

Cu toate acestea, pretul poate fi mai ridicat decat al altor materiale de izolare, dar acest lucru poate fi justificat de performanta si durabilitatea superioare. Este important sa se ia in considerare costurile totale ale materialelor si ale instalarii atunci cand se face o alegere pentru izolarea cladirii.

De ce se inunda subsolurile?

Inundarea subsolului este un cosmar pentru orice proprietar. Pe langa faptul ca va face subsolul inutilizabil, o inundatie la subsol va poate distruge bunurile personale si poate crea un pericol grav pentru sanatate si siguranta.mDaca aveti apa in subsol, aveti nevoie de raspunsuri: ce a provocat inundatia si cum puteti impiedica sa se repete?

Toate subsolurile sunt expuse riscului de inundare fara impermeabilizarea adecvata a subsolului . Mai jos sunt cateva dintre cele mai frecvente cauze ale unui subsol inundat:

Aceasta ar putea fi o teava sparta sau cu scurgeri, o conducta de deseuri cu scurgeri, un furtun de alimentare rupt pentru masina dvs. de spalat rufe sau un rezervor de apa sau un incalzitor de apa cu scurgeri.

Daca fantanile ferestrelor tale se umplu cu apa (de la o curte inundata sau jgheaburi infundate), nu fi surprins daca apa se scurge in subsol prin si in jurul ferestrelor.

Aceasta este de departe cea mai frecventa cauza a inundatiilor subsolului. Cantitatile excesive de ploaie, drenajul slab al curtii si canalizarile de rezerva sunt vinovati obisnuiti din spatele unei fundatii cu scurgeri.

Va recomandam sa urmati acesti pasi pentru a va readuce casa in starea de dinainte de inundatie si pentru a proteja spatiul impotriva viitoarelor inundatii.Nu riscati sa va raniti grav daca subsolul dumneavoastra se inunda. Un subsol inundat poate reprezenta un risc serios pentru sanatate si siguranta. Daca subsolul dumneavoastra se inunda, urmati aceste reguli pentru a va asigura ca familia dumneavoastra ramane in siguranta.

Evitati sa va aventurati in subsol daca este posibil. Intr-o situatie severa de inundare a subsolului (apa care acopera podeaua subsolului la o adancime de un inch sau mai mult), cel mai bine este sa ramaneti in afara subsolului pana cand apa este pompata. Apa statatoare din subsol poate contine bacterii daunatoare.

Nu atingeti niciodata cablurile sau corpurile electrice. Daca trebuie sa va aventurati intr-un subsol inundat, purtati cizme de cauciuc impermeabile. Evitati sa atingeti sau sa utilizati dispozitive electrice (cu exceptia unei lanterne alimentate cu baterii), deoarece acest lucru va expune riscului de electrocutare sau soc electric.

Pompati apa statatoare cat mai curand posibil. Dealerul dumneavoastra local Basement Systems va poate recomanda un profesionist care va pompa apa statatoare din subsol si, eventual, va poate ajuta sa faceti fata articolelor si materialelor deteriorate de apa.

0 Shares
You May Also Like