Vitamine esențiale pentru un ten radiant și sănătos

Vitamine esențiale pentru un ten radiant și sănătos

0 Shares
0
0
0

O serie de elemente nutritive importante își dovedesc eficiența nu doar pentru buna funcționare a corpului, ci și pentru felul în care arată tenul. Aspectul tern, dar și numeroase imperfecțiuni precum acnee, roșeață sau pielea lăsată sunt de cele mai multe ori rezultatul unei rutine inadecvate de skin-care, dar și a unui organism căruia îi lipsesc nutrienți și vitamine importante.

Alimentația este principala resursă din care îți poți extrage astfel de ingrediente esențiale pentru sănătate, dar produsele de îngrijire pentru ten au și ele în componență derivate din astfel de ingrediente, care pot menține tenul sănătos și pot ține sub control diverse afecțiuni dermatologice.

Din rândurile de mai jos vei afla care sunt vitaminele care pot ameliora aspectul tenului și care contribuie la funcționarea normală a pielii, asigurându-i hidratarea necesară și protecția împotriva factorilor nocivi de mediu.

Vitamina C – esențială pentru luminozitatea tenului

Vitamina C este unul dintre ingredientele care pot face minuni pentru tenul tău! Fiind un antioxidant puternic, acesta poate față cu succes daunelor cauzate de radicalii liberi din atmosferă. Dacă vrei să-ți protejezi tenul de efectele nocive ale soarelui prea puternic, o cremă hidratantă cu Vitamina C SPF50 este tot este nevoie să introduci în rutina ta de utilizare zilnică, nu doar când ești la mare, ci indiferent de anotimp.

În zilele călduroase de vară, în special, îți poți lua doza zilnică de energie din fructe sau sucuri cu citrice, kiwi, papaya sau căpșuni, dar și legume care au un conținut mare de Vitamina C. Atunci când este inclus în produsele de îngrijire personală, acest ingredient stimulează producția de colagen din piele și totodată regenerarea celulară, menținând un aspect luminos și radiant al tenului. Prin folosirea unui astfel de produs te vei bucura nu doar de un ten luminos și radiant, ci și de estomparea petelor inestetice provenite de la soare sau acnee!

Vitamina D – importantă pentru a preveni uscarea și aspectul tern al pielii

Vitamina D, pe care o regăsești în alimente bogate în Omega-3 precum hering, macrou, somon, gălbenuș de ou, carne de vită, dar și suplimente specifice are, la rândul, ei un aport esențial în sănătatea pielii. Este unul dintre cei mai importanți micronutrienți necesari bunei funcționări a organismului și ajută, printre altele, la asimilarea calciului și mineralizarea oaselor sau  la întărirea sistemului imunitar.

Un deficit de Vitamina D se manifestă în piele sub forma unui aspect tern, lăsat, dar mai ales a unui ten uscat, căruia îi lipsește hidratarea suficientă. Uscarea pielii poate duce, la rândul ei la afecțiuni dermatologice precum acnee, dermatite sau psoriazis. Ai grijă, deci, să îți iei cantitatea suficientă de Vitamina D din alimentație, printr-o expunere adecvată la soare (minim 20 de minute în anotimpul rece), dar și din cremele antirid cu efect puternic emolient.

Vitamina E – un puternic regenerant pentru ten

La rândul ei, Vitamina E este unul dintre cei mai buni prieteni ai tenului, nu doar a celui uscat sau sensibil, ci și a celui acneic! Datorită faptului că are proprietăți puternic antioxidante dar și de hidratare intensă, o vei regăsi în componența a numeroase produse de îngrijire a pielii, atât pentru ten cât și pentru corp.

În general, cremele cu Vitamina E sunt puternic emoliente, asigurând aportul necesar de apă pentru a menține bariera hidrolipidică la un nivel optim. O rutină de frumusețe care să includă și produse cu un conținut ridicat de Vitamina E îți va păstra tenul cu un aspect luminos și bine hidratat, și cu riduri și linii fine mult reduse! Acest lucru se datorează faptului că acest ingredient favorizează regenerarea celulară și procesul de formare de noi celule ale pielii! În alimentație o vei regăsi din abundență în migdale, alune, nuci, avocado, ulei de măsline sau de floarea soarelui, semințe de pin, legume cu frunze verzi.

Iată, așadar, doar o parte dintre vitaminele care contribuie la buna funcționare a pielii și o ajută să mențină sănătoasă, bine hidratat și cu un aspect luminos! Asigură-te că incluzi în dietă alimente bogate în astfel de ingrediente și lasă-te răsfățată cu cele mai hrănitoare creme de față, care să îți mențină tenul luminos și radiant!

0 Shares
You May Also Like